Brittany Wenger har skrevet en algoritme, der gør det nemmere at opdage brystkræft

Udfordring

Lægerne arbejder hårdt på at give deres patienter en sammenhængende og pålidelig behandling. På grund af en personlig oplevelse med kræft og ønsket om at gøre en forskel besluttede Brittany Wenger sig for at bruge sine evner som videnskabskvinde og forsker til at skabe et utroligt, næsten levende netværk, der kan diagnosticere brystkræft.

"Priser definerer mig ikke, men de validerer min videnskabelige forskning. Min forskning bliver mere og mere kompleks år for år og har større potentiale for at kunne gøre en positiv forskel for menneskeheden."

Brittany Wenger, Studerende, Duke University

Løsning

Ved at udnytte skyens mange muligheder skabte Brittany et helt utroligt netværk, der viste sig at kunne opdage kræft med stor nøjagtighed. Brittany brugte Google App Engine (et af værktøjerne i Google Cloud Platform) til at udvikle et kunstigt neuralt netværk. Hendes bidrag ved Google Science Fair var en efterligning af en kunstig hjerne, der i bund og grund lærte netværket i skyen, hvordan man registrerer mønstre, der er for komplekse til at blive genkendt af mennesker. Ved at anvende disse kunstige neurale netværk til de individualiserede data kunne hendes program opdage brystkræft med en nøjagtighed på 99,1 %. Hendes program bruges på hospitaler til at diagnosticere patienter.

Organisationsprofil

Vinderen af Google Science Fair i 2012 var stadig kun elev, da hendes forskning fik en stor betydning inden for medicin og teknologi. Brittany Wenger, der både forstår at udnytte teknologiens mange muligheder og kombinere den med sin passion for videnskab, skabte en kunstig hjerne, der kunne diagnosticere brystkræft med en enestående nøjagtighed. Hun er for nylig kommet på tidsskriftets Times Top 30-liste for personer under 30 år for hendes bidrag til menneskeheden.

Anvendte produkter

Download

Tak for din tilmelding

Fortæl os mere om dine interesser.