Forskere på Emory University bruger Google Cloud Platform til at forudsige sepsis hos patienter i intensiv behandling

Emory Universitys maskine til forudsigelse af sepsis, der kombinerer kliniske data, maskinlæring og Google Cloud Platforms skalerbare infrastruktur, bruger realtidsanalyser til at sikre en bedre behandling af patienter i risikogruppen, samtidig med at udgifterne til lægebehandling begrænses.

Sepsis, der er en autoimmun reaktion på infektion, er en af de mest dødelige og bekostelige lidelser, der behandles på amerikanske hospitaler, og den rammer ca. 750.000 amerikanere om året. Hvis sepsis opdages og behandles på et tidligt tidspunkt, kan det i høj grad spare liv, penge og ressourcer, men der er endnu ikke nogen pålidelig måde at diagnosticere sepsis på hurtigt. Dr. Shamim Nemati og dr. Ashish Sharma på institut for biomedicinsk informationsvidenskab på Emory Universitys School of Medicine har en innovativ tilgang til denne udfordring. Dr. Nemati har ved brug af anonyme, elektroniske sygejournaler, der er indhentet fra 30.000 patienter på Emorys intensivafdelinger, udviklet en AI-maskine til analyse af 65 relevante variabler, blandt andet vitale parametre, patienternes demografiske karakteristika og laboratorieresultater. Med en konstant overvågning af patientens datastrøm med fem minutters intervaller opstiller maskinen til forudsigelse af sepsis en samlet score i realtid, der forudsiger sandsynligheden for at udvikle sepsis og viser resultaterne på et betjeningspanel, hvor klinikerne kan evaluere dem. Eftersom tidlig registrering er altafgørende, kan klinikerne se scoren og rationalet for, hvornår behandling med antibiotika er mest effektiv.

"Ved at konvertere vores TensorFlow-baserede algoritme til forudsigelse af sepsis til en app og køre den i Google App Engine kunne vi helt fjerne kravene til infrastrukturen med hensyn til kørsel og opskalering af implementeringen og i stedet udelukkende fokusere på at forbedre vores algoritme."

Shamim Nemati, Emory University, Adjunkt, institut for biomedicinsk informationsvidenskab

En løsning til patienter i intensiv behandling

Motoren har tre afgørende komponenter: De indgående og de gemte datasæt, AI-algoritmen, der analyserer dataene, og en frontend-brugerflade til klinikerne. Datainputtene er specielt komplekse: Data i høj opløsning og på tocifrede megabytes som f.eks. blodtryk og åndedrætshastighed for hver patient skal have et tidsstempel, der lagres fortroligt og sikkert, og behandles øjeblikkeligt for at generere rettidige resultater under forhold, hvor der er meget på spil. Maskinen genererer derefter en samlet risikoscore for sepsis, der er designet, så den er let og hurtig at aflæse for klinikerne. Et alarmsystem advarer klinikerne, hvis en patient når op på en bestemt grænse, hvor der er risiko for sepsis, hvilket gør det lettere for det travle plejepersonale at reagere hurtigt.

Dr. Sharma udviklede maskinen i Google Cloud Platform (GCP) ved hjælp af et integreret sæt GCP- og open source-værktøjer, f.eks. TensorFlow og et sæt containerbaserede mikrotjenester, hvilket gav en problemfri og næsten øjeblikkelig behandling af datainput, analyser af forudsigelser og output til frontend-grænsefladen – alt sammen i realtid. Ved at udvikle en FHIR-database (Fast Healthcare Interoperability Resources) i GCP sikrede Nemati og Sharma, at maskinen kunne skalere og bruges i forskellige institutioner på en pålidelig, sikker og privat platform, der også kunne integreres med andre projekter i skybaserede teknologier, f.eks. wearable-overvågningsenheder, der allerede bruges på Emory-hospitaler.

Skalering via Google Cloud Platform

Indtil videre samarbejder Nemati, Sharma og deres team på Emory med Emory eICU Center med henblik på at validere maskinen for data, der hostes på lokale servere, og teste forskellige tidsrammer, inden der kan opnås en nøjagtighed på hele 85 % i forhold til at forudsige sepsis, fire til seks timer inden dette opstår. For at implementere programmet på andre websites har de valgt at benytte App Engine. "Ved at konvertere vores TensorFlow-baserede algoritme til forudsigelse af sepsis til en app og køre den i Google App Engine kunne vi helt fjerne kravene til infrastrukturen med hensyn til kørsel og opskalering af implementeringen og i stedet udelukkende fokusere på at forbedre vores algoritme," forsikrer Nemati.

Nu hvor de ved, at maskinen fungerer, planlægger de at teste den med flere brugere, både patienter og klinikere. De overfører også algoritmen til Google Cloud Machine Learning Engine og TPU'er for at få en bedre ydelse og skalerbarhed og inkorporerer E2EE-kryptering for at minimere risikoen for eksponering af patientdata. De gennemfører en bredt fordelt undersøgelse i GCP, så de kan stille en ny række spørgsmål: Hvad er det ideelle tidspunkt for at foretage nøjagtige forudsigelser eller optimere behandlingerne? Vil maskinen hjælpe lægerne med at yde en bedre hjælp til patienterne? Hvordan påvirker en risikoværdi behandlingen på de forskellige hospitaler med deres egne lokale arbejdsgange og kulturer?

I sidste ende er det vigtigste, at de medicinske resultater for virkelige patienter i intensiv behandling forbedres, og det er Sharma helt bevidst om. "Grunden til, at denne algoritme fungerer så fantastisk godt, er, at den leverer oplysninger indenfor det tidsrum, hvor lægerne kan foretage relevante interventioner i forhold til patienterne. Algoritmen åbner op for mere dybdegående indsigt og fortæller lægen, hvorfor den mener, at patienten er i risiko for sepsis." siger Nemati. "En NEJM-artikel fra 2017 viste, at for hver time, behandling af sepsis udskydes, øges patientens risiko for at dø af dette med 4 procent. Så hvor stor en procentdel af liv kan vi redde, hvis vi kan registrere sepsis på denne måde og sætte patienterne på antibiotika i rette tid? Det ved vi endnu ikke, men det er det, vi i øjeblikket tester på Emory, og vi er nødt til at vise generaliserbarheden andetsteds."

"Grunden til, at denne algoritme fungerer så fantastisk godt, er, at den leverer oplysninger indenfor det tidsrum, hvor lægerne kan foretage relevante handlinger i forhold til patienterne."

Ashish Sharma, Emory University, Adjunkt, institut for biomedicinsk informationsvidenskab

Organisationsprofil

Emory University, der har 15.000 studerende og et lige så stort antal undervisere og andre medarbejdere, er den andenstørste arbejdsplads i Atlanta, og dens netværk inden for sundhedsvæsenet er det største i denne delstat. Dets institut for biomedicinsk informationsteknologi på School of Medicine, der blev grundlagt i 2011, er specialiseret i tværfaglige projekter, der integrerer klinisk forskning og informationsteknologi.

Anvendte produkter

Tak for din tilmelding

Fortæl os mere om dine interesser.